30/10/08

IKEA, IKEA, IKEA

Hallelo!
Idag hade jag en kort skol dag, som jag alltid har pa torsdagar. Jag slutade klockan 13.05 och fick sen skjuss hem av min vardmamma Shina. Vi hamtade aven Rhiannon pa vagen for att hon mar inge bra och har varit hos lakare idag.

Nar vi kom hem sa var jag hur trott som halst och sov i nogon timme innan det blev dags att dra till IKEA for andra ganger i Australien. Shina skjussade dit mig och Alastair. Vi akte bara dit for att ata men det var det vart :) Efter maten gick vi ner till "cafeterian" dar man kunde kopa korv med brod och massa andra svenska godsaker typ som Marabou!!! :). Vi kopte saklart MArabou och 3st 50cl julmust, mum! Sen kopte vi ballerina kakorna. OCh jaaaa vi kopte ju varldens mest salda bil (Ahlgrens bilar)

I morgon drar vi Till Robe, kommer vara dar till Tisdag. Ska taffa mina siskons Faster som kan prata svenska. Jag och Alastair ska troligen surfa mycket ockso om det ar bra vagor :)

Ha det bra skriver forhoppningsvis igen pa tisdag eller Onsdag :)

The Fryken
xx

26/10/08

Denna dag har inte varit den basta precis.


Vaknade upp klockan 7 pa morgonen for att hjalpa till med vingarden, plockade bort massa grenar i 3 TIMMAR!! Ryggen madde vall inte sa bast efter att ha bojt sig en miljon gonger for att na de grenar som vaxter langt ner. Alla i Familjen var med och jobbade, men bara jag och min vardpappa gick upp sa tidigt och jobbade, dom andra kom och jobbade fron 09.00 till klockan 10, Lathet!!!  Men nagat som ar mer lathet ar att min vardsyster sov hela tiden och vaknade klockan 10 och sa nar vi kom tillbaka "oj ar ni redan klara? jag som tankte komma ut nu".

Efter detta var jag otroligt trott och la mig i sangen i 5 minuter innan jag skulle jobba mer!! Rotary hade "Rope day" idag och jag maste saklart vara med, min vardsyster var ocksa dar som tur var. Vi jobbade fran 10.30 till 12.00 och da ringde min vardsyster (rhiannon) hem och sa att dom skulle hamta oss, dom sa "aa vi kommer om en liten stund" Men de gjorde dom ju inte precis. The rope day slutade klockan halv 2 och jag och rhiannon stannade till 10 over 3, da kom dom och innan de hade rhiannon smagratit for att hon skammdes over att dom gjort sa.

"Skont det skulle bli att komma hem nu" t'a'nkte jag. Da hade vi massa g'a'ster och jag fick forsoka vara glad.
nar dom akte hem sa brakade min mindre vardsyster katleen med min vardbror Alastair om nogot och hon skrek sa huset skakade.


Nu ar rhiannon sur over nogot och har skrikit till hennes foraldrar. Sa detta var inte en rolig sondag och jag ar otroligt trott, Men vad gor man inte for att ni dar hemma ska fa lasa nya saker pa min blogg.




25/10/08

Igar sa var jag med min vardsyster och hennes kompis till stranden och bara gick. TRAKIGT trodde jag men de var roligt och nogot jag vill gora mej tror jag! =) Jag traffade en av Rotarianerna dar nere ocksa, han hade en jatte liten hund och ett stort monster!! haha, nej men den andra hunder var stor och gillade att dregla.

 Sedan akte vi hem och tittade pa Forest Gump, var ganska trakigt for mig som sett den tusen gonger men det var battre an inget. Idag ska jag, Rhiannon och hennes kompis Christine till MArion Centre och kolla pa bio, och jag ska vall kopa nogot ockso, men vet inte vad det blir an, kommer jag nqog pa tillslut! Men innan bion sa ska vi till en Auktion, Vi gor det for jag tror min vardmamma kanner sig tvingad att ta mig till stallen for annars tror hon nog kanske att jag inte gillar dom, men det gor jag (Y).

 I forrgar sa sag jag en Skit stor odla, trodde det var en orm forst, sag bara svansen och jag hoppa till och sprang snabbare an vad jag gjort pa lange.

 Sen kom mina vardsyskon och skrattade at mig for det vara bara en odla, men det var laskigt deet ockso, den var ju skit stor!! Ha de bra The Fryken xx


15/10/08

HEJ! (:

Nu har jag haft mitt lov och det har hant otroligt mycket under de senaste veckorna.

Forst akte jag med min nya vardfamilj till Barmera som ar en kampingplats med en "stor" sjo enligt australiensarna, men det ar ingenting om det hade varit i Sverige.  Vi stannade dar med kusiner till mina syskon, kusinerna var 8 och 10 tror jag. Vi var i Barmera i 3 dagar och bara umgicks och gjorde igentligen inte sa jatte mycket.

Sedan drog vi till Burra som var ett gammalt stalle dar dom hamtade koppar fron gruvor for ungefar 100 ar sedan, akte runt och kallade pa massa sont i 3 dagar och sedan drog vi hem och da var det bara 5 dagar kvar av lovet.

Nar vi kom hem sa packade vi upp och nasta dag sa blev det stranden med mina vardsyskon. Hade med mig min boogie board och surfade for forsta gongen :) det var valdigt kul och det kommer jag gora manga gonger nu nar sommaren kommer!

Nar vi val hade surfat klart sa gick vi ut pa en massa stenar, inte en aning om varfor, och nar vi gick tillbacka sa gick vi med vattnet upp till midjan, och helt plotsligt sa sag jag och min vardbror delfiner pa kanske 7 meters hall. Det var skithaftigt och det kommer jag absolut aldrig att glomma bort.

Dagarna darpa surfade vi lite till men sag inga fler delfiner :P Men det var storre vagor och lite roligare att surfa sa jag ar anda helnojd med lovet, synd bara att det gick sa snabbt.

Sa nu har skolan dragit igang igen och det kommer vall lexor snart och prov och uppsatser och massa jobbiga saker, men jag far kampa pa!

I morgon aker jag till Mt.gambier for att traffa alla utbytesstudenter igen, kommer vara dar i 4 dager och gora en massa! :)

Ha de bra in Sweden
The Fryken!
xoxo



2/10/08

Halloj!

Idag har jag varit med min vardfamilj och varit till Glynelg, det ar som en badstrand och massa resturanger och affarer dar, valdigt roligt stalle, fast det roligaste var ju saklart nar Rhiannon fick Masskit pa sig, haha det blir ett minne att komma ihag.

Sedan drog vi till Marion Centre och gick pa bio, vi kollade Eagle eye, det var helt OK (Y)



I morgon ska vi aka till Burra och Bermera for en vecka sa kommer inte kunna skriva nagort pa bloggen da. Sa ni far ha de sa bra.

Ses om en vecka, (do hoppas jag att jag fatt manga kommentarer)
The Fryken
xx

1/10/08 - Changed hostfamily today (Y)

Heeeej! :D

Idag har det hant saker!! :D Jag har bytt vardfamilj nu vilket jag tror jag ska vara glaf for, nu bor jag med en familj med 3 barn som ar 8, 14 och 15 sa jag ar glad for det! :)

Dom bor po ett jatte fint stalle ute po landet och dom har 2 hundar <3 och massa hons och vingardar sa detta kommer bli en riktig upplevelse jag kommer uppskatta mycket! :)

I morgon har vi bestamt oss for att jag, rhiannon som ar 15 ar och alastair som ar 14 ska ut till Glenelg, ett fint stalle ute pa kusten :) Vi ska ga pa bio, vet inte vilken film men anda! :) sen ska vi ata pa nogot bra stalle och sedan vet vi inte, vi far se!

Nu ar klockan 10:32 och jag tror vi snart ska ga och lagga oss, kommer lite bilder nu tror jag,

Ha de bast!
The Fryken with the new hostfamily!
xx
Alastair och Rhiannon (Y)    Sen har vi Kathleen men hon sover nu! :)
Deras (varan) vingard och huset po toppen! :)

Saknar er dar hemma,

RSS 2.0