30/9/08

Hello!!! :)

Idag har jag varit med Nathan, vi drog till en Skatepark som han brukar aka till med sina kompisar, inte for att jag ar sa bra pa att skata men jag/vi hade det roligt anda.

Ungefar klockan 16:00 sa akte jag hem och gjorde mig "lunch", jag lagade IKEA kottbullar och makaroner! jag lyckades bra med det (Y)

Snart ska jag dra po annu ett Rotarymote som borjar ungefar klockan 18:30 klockan ar nu 17:38 so mindre an en timme kvar.

Saknar Alla dar hemma, och speciellt mina narmaste, men nogot jag faktiskt saknar hur mycket som halst ar att fa ga till mina basta grannar och fa se FBK lira hockey i TV rutan!,

Nogot annat jag saknar ar Svenska filmer so MAMMA du far skicka nagra bra filmer om du kan! :) Typ beck och sonna saker.

Hade Bast!
The FrykeN
xx

Efter en dag pa IKEA for ett tag sen


29/9/08 - Bakers Delight

Hallo

Idag gick jag upp klockan 04:30 for att jobba pa Tony's bageri som heter Bakers Delight! :)
Klockan 05:00 ungefar so kom vi fram efter att Tony hade hamtat mig fron mitt hus, Val i  bageributiken sa traffade jag tva unga killar som jobbade dar, dom var vall ungefar 18 ar (ena killen var det i alla fall). Tony och killarna satte igang med sitt jobb och jag glodde och latsades som om jag var hur intresserad som helst, och tyckte det var intressant att bara kolla pa, men efter kanske en timma sa Tony "Jag har en roligt jobb for dig Daniel". "Yes!" tankte jag innan jag visste vad det var, do sa han att jag skulle saga till nar degens temperatur blev 28 grader, WOOHOO!! fantastiskt roligt att se termometermataren sakta go uppot mot 28.

Nar det hade kanske gatt en timme till so at vi nybakt brod som hade blabar (blob'a'r) inuti, det var underbart gott, och jag larde kanna de andra killarna lite battre.

Efter "fikat" so fick jag hjalpa till med det flasta sakerna och allt blev mycket roligare, jag fick gora iordning degen, smeta pa massa goda saker po "pizza degen" och gora lite sanna smasaker. Jag fick kasta in degklumpar i nagon maskin so det blev rullar av dom (kan ni se pa en av bilderna). 

Tog en massa bilder po bageritet och hade det hur roligt som halst dar ett tag och ungefar klockan 11:00 so skjussade han hem mig.



Annars idag har jag inte gjort sa mycket, jag gjorde mig sjalv varma mackor till lunch (Y). Sedan har jag packat lite for jag byter vardfamilj pa Onsdag och for inte sa lange sen var jag ute och sprang ungefar 5km. 

Min dag har havit helt OK men har inte gjort allt for mycket po eftermiddagen.

I morgon blir det att packa annu mera och vara med en kompis, haha vi ska skata, han ar tydligen bra pa det men jag vet inte om jag haller samma standard! :)

Hade bra, Sakna Alla i Sverige.
The Fryken! :) 
xx





 

28/8/09

Hello! :)

Kan borja att beratta att jag stallde klockan po halv 3 po natten eller nogot for jag skulle lyssna po FBK nar dom spoade Frolunda, men nejda, do funkar inte Radiosporten i Australien,  

Idag har jag haft en jobbig dag, vaknade upp klockan 06:45 for att aka och hjalpa till med att lasta kontainrar (detta var med min rotary klubb.)  med stolar,bankar,bord,bocker, bunkar och alla mojliga saker man kunde tanka sig. So det blir att lyfta tunga saker hela formiddagen.
Nar klockan var ungefar 12:00 so at vi BBQ som alla Australiensare gor HELA TIDEN!! :) men det ar jatte gott.
Sedan efter en halvtimmes rast so var det att jobba lite till, sen trottnade jag och nogra ungar till nogra i rotary hittade en massa rullstolar i det jatte stora skjulet som alla saker fanns i. Do hollde vi typ po med dom och korde runt med i Skjulet, sjukt roligt ando!
Nar klockan var ungefar 16:00 so packade vi ihop och drog hem so fort vi kunde. 

Har inte gjort so mycket mer idag, ska lagga mig tidigt for i morgon ska jag jobba po ett bageri i nogra timmar :) kommer nog bilder fron det nogon dag! 
Ska upp klockan halv 5 i morgon!!, och jag som har lov! 

Ha de bra! :)
xx
The Frykenlind! (:  


(fina bilder kommer nu i slutet hoppas jag om detta funkar! :) ) Han bjod mig po AFL match, Footy!:D AFL Australian Football! :D Footy! Jag i Idrotts uniformen! :)Jag i idrottsuniformen! :) Huntsman spider, heheAlla utbytesstudenter i mitt distrikt! :)Utbytesstudenter i mitt distrikt! :) (jag visar att Sverige finns po Kartan!!)


2 monader + Lite till! =)

Hej!

Nu t'a'nkte jag dra igong och skriva blogg so dom som vill ska veta vad jag har f'o'r mig po dagarna nere i Australien. Har gott 'o'ver 2 monader nu men do 'a'r det v'a'll po tiden att jag b'o'rjar skriva nu? Jag vet inte om jag kommer l'a'gga in monga bloggar men jag ska g'o'ra so gott jag kan!

Min tid i Australien hitils har varit hur bra som helst, i b'o'rjan so akte vi till massa st'a'llen med skolan, akte till Zoo, adelaide city, Kangruru Island och lite fler st'a'llen, Det har varit hur kul som helst att aka po dom reserna, men tyv'a'r so var det bara utbytesstudenter som akte po dom resorna och inga studenter fron Australien.

Skolan har varit okej, har ibland haft v'a'ldigt mycket l'a'xor och prov och uppsatser och allt vad men inte vill ha. Men Det har v'a'll bara varit att bita ihop och plugga, fast jag orkar ju inte plugga upp mig till toppenbetyg inte.

Har fott mig monga kompisar nu som vill att jag ska med po massa saker, som att spela golf eller att surfa.

Min v'a'rdfamilj har varit toppen (Y), Min v'a'rdmamma har hj'a'lp mig med allt som hon bara kunnat och vill mig alltid det b'a'sta, min v'a'rdpappa har inte mott so bra men jag gillar han 'a'ndo. Nu po onsdag so ska jag byta v'a'rdfamilj till familjen Taverner, dom har h'o'ns och bor ute po landet, det kommer bli v'a'ldigt annorlunda tror jag men jag klarar det nog! =)

Jag har hitils varit med po alla rotarym'o'ten f'o'rutom ett do jag var iv'a'g till kanguruu Island med skolan. Jag tycker att klubben 'a'r v'a'ldigt rolig, eller i alla fall de yngre medlemmarna som drar lite sk'a'mt do och do, men det 'a'r en v'a'ldigt trevlig klubb.

Igor so b'o'rjade mitt LOOOV!!! So igor drog jag Feras till Marion Centre (shopping center) Jag hade inte r'o'rt mitt Bankkonto som jag har i Australien po 'o'ver en monad, so jag skulle ha ungef'a'r 160 dollar po mitt konto. N'a'r vi kommer till Marion so ska jag f'o'rst kolla hur mycket pengar jag hade po mitt konto. Do stor det po mitt kvitto 24 dollar. Jag har alltso inte fott nogra pengar av klubben f'o'rutom f'o'rsta gongen, so do hade jag allsto bara 24 dollar som jag inte hade rod att k'o'pa nogot med. Men jag anv'a'nde mitt visa kort ist'a'llet och f'o'rhoppningsvis so kommer min klubb fixa det d'a'r pengaproblemet so snart som m'o'jligt.

So jag och feras gick runt lite sen so k'o'pte jag mig en bodyboard, det 'a'r ungef'a'r som en surfingbr'a'da men du ligge/sitter po den ist'a'llet vilket f'o'rhoppningsvis 'a'r l'a'ttare. Sen k'o'pte jag mig en Amerikansk fotboll, hehe kanske inte so australiensiskt men jag tycker dom 'a'r roliga att kasta. Sen k'o'pte feras lite saker till sig sen gick vi po bio och kollade po Batman the Dark Knight. Den var Hely OK (Y) So nu under lovet hoppas jag po att fo surfa mycket, skulle gjort det idag men feras kunde inte och vogorna 'a'r inge bra idag.

Idag har jag inte gjort so mycket alls, jag vaknade ungef'a'r klockan halv 8 f'o'r mina v'a'rdf'o'r'a'ldrar trodde jag hade skola idag men nej, JAG HAR LOV! :D Kunde inte somna om so jag gick upp, viste inte vad jag skulle g'o'ra so jag at frukost och sprang ner till stranden och tillbaka, det 'a'r ungef'a'r en mil sammanlagt! Har b'o'rjat tr'a'na nu po allvar f'o'r alla s'a'ger att utbytesstudenter blir tjockare under aret, och jag k'a'nde att jag b'o'rjade bli det ockso, so nu har jag b'o'rjat tr'a'na och nu 'a'r jag i b'a'ttre form 'a'n vad jag var innan jag kom hit! =)

Under lovet so ska jag ju byta familj och jag ska 'a'ven med dem aka po semester den 3e till den 9e oktober till Barmera och Burra, Dom har 3 barn, en tjej i min alder som ska aka till tyskland som utbytesstudent i januari, dom har en kille som 'a'r 14 ar och en tjej som 'a'r lite yngre 'a'n honom tror jag! :P

Nu 'a'r klockan snart 18:00 och jag hoppas att dom ska b'o'rja laga mat snart (so jag kan hj'a'lpa dom) haha, nej men jag 'a'r v'a'ldigt hungrig :)

Hade Bra In SWEDEN!
xxx

The Frykenlind

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0